Omgeving

Wat is te doen in de omgeving?

Walcheren is een prachtig en veelzijdig Zeeuws ‘eiland’. Kilometers strand, prachtige natuur en historische steden. Allemaal op fietsafstand. Vlissingen met de mooiste boulevard van Nederland ligt om de hoek. Middelburg met zijn honderden monumenten en als u in Veere een wandeling maakt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan.

Zeeland bruist in de zomer. Er zijn veel evenementen in verschillende steden en dorpen. Van curiosa-markten tot dansfestijnen. Een bijzondere traditie is dolle donderdag in Middelburg. Dat is meestal de eerste donderdag van augustus. Een dag waarop de markt, de kermis en het ringrijden tegelijk plaatsvinden. Bijzonder om mee te maken. Zeeuws Vlaanderen en België liggen ook om de hoek. Met de pont van Vlissingen naar Breskens. Heerlijk fietsen aan ‘de overkant’ of met de bus naar Brugge.

Voor kinderen is er veel te doen in de buurt. Zo vind je in Vlissingen een reptielenzoo (Iguana) met slangen en krokodillen, speelcircus Bambini, het Arsenaal, waar je kennismaakt met het echte piratenleven en Blokje bij Blokje, de LEGO experiance. In Mariekerke vindt u Boerderij Mariekerke en in Middelburg heb je MiniMundi. Er is eigenlijk teveel om op te noemen: de stormvloedkering met waterpark Neeltje Jans, huifkarrentochten, een bunkermuseum.

Dagje uit

Vekabo:
www.vekabo.nl

VVV Walcheren Noord-Beveland:
www.vvvwnb.nl

Koudekerke.info:
www.koudekerke.info

Dishoek.info:
www.dishoek.info

Informatiesite van Koudekerke en Dishoek:
www.koudekerke-dishoek.nl

Vereniging van strandhuisjesexploitanten:
www.strandhuisjes.com

Strandpaviljoen De Zeester:
www.strandpavdezeester.nl

Fietsshop Van de Velde:
www.fietsshopvandevelde.nl

Scroll naar boven