Sint-Anthonijshoek

Hofstede Sint Anthonijshoek

De naam Sint-Anthonijshoek is pas recentelijk weer teruggegeven aan de boerderij. De naam was jarenlang verdwenen hoewel op een plattegrond daterend uit 1827 al gesproken wordt over De Hofstede St. Anthonijshoek

  

de familie Aarnoutse

Anno 1827

Onze overgrootouders

 

De boerderij heeft een typisch Zeeuwse bouwstijl met een losstaand, stenen woonhuis naast een grote houten schuur. De wagenschuur is in de tweede helft van de 19e eeuw gebouwd en in 2006 gerestaureerd. Achter de schuur bevond zich de mestvaalt en het varkenskot. Dat varkenskot staat er nu nog altijd.

 

 

anno 1945 anno 1970

Anno 1945

Anno 1970

Blikseminslag zorgde in 1972  dat de grote zwarte landbouwschuur tot de grond toe afbrandde. Vervolgens is er een nieuwe loods gebouwd met een nieuwe veeschuur. In 1981 is begonnen met de minicamping in plaats van de veehouderij. Het bedrijf doet nu nog steeds aan akkerbouw.

 

 

Brand door bliksem in 1972

Brand 1972

Anno 2009

 

 

In 2007 werd het bedrijf van David en Tiny Aarnoutse overgenomen door hun dochters Marja en Monica die het bedrijf verder hebben uitgebreid. De oude veestal werd omgebouwd tot 5 hotelappartementen en de minicamping groeide naar 25 plaatsen. Er kwamen strandhuisjes bij voor de verhuur en kijk– en pluktuinen werden aangelegd. Als laatste kreeg Sint-Anthonijshoek een theeschenkerij.

Alles is aangepast aan deze tijd met respect voor het verleden. Rust, ruimte en natuur worden op Sint-Anthonijshoek verbonden aan genieten.

 

De huidige theeschenkerij 

 

Wilt u meer weten over de historie van Koudekerke? Klik dan hier voor de website www.koudekerke.info

 

 

Reviews